СТРАТЕГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ПОБУДОВИ СИСТЕМИ ВИНАГОРОДИ ПЕРСОНАЛУ В КОНТЕКСТІ ТРАНСФОРМАЦІЇ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ - ЗЕЛЕНА , Марія; ВОЛЯНСЬКА-САВЧУК, Леся; ПОВХ, Іван (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено стратегічні підходи до формування ефективної системи винагородження персоналу в умовах трансформації HR-політики підприємства. Розкрито значення системи стимулювання як інструменту підвищення мотивації та продуктивності працівників, а також як складової довгострокової кадрової стратегії. Проаналізовано сучасні тенденції та виклики в управлінні персоналом, зумовлені діджиталізацією, зміною трудових цінностей та зростаючою конкуренцією за таланти. Обґрунтовано необхідність переходу від традиційних підходів до гнучких, персоналізованих систем винагород, що поєднують матеріальні та нематеріальні стимули. Запропоновано практичні рекомендації щодо розробки стратегії винагородження з урахуванням специфіки підприємства, організаційної культури та стратегічних цілей розвитку.