МАРКЕТИНГОВІ КОМУНІКАЦІЇ У ЦИФРОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ ЯК ІНСТРУМЕНТ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТНИМИ ПЕРЕВАГАМИ ПРОДУКЦІЇ НА ГЛОБАЛЬНОМУ РИНКУ - ЛАТИШЕВ, Костянтин; БУНАК, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У роботі розглянуто теоретико-методичні засади використання маркетингових комунікацій у цифровому середовищі як чинника посилення конкурентних позицій продукції на глобальному ринку. Обґрунтовано значення цифровізації бізнес-процесів та її вплив на трансформацію традиційних каналів комунікацій. Визначено ключові характеристики сучасних інструментів, серед яких персоналізація, інтегрованість та можливість оперативного аналізу результатів. Акцентовано увагу на омніканальності, застосуванні CRM-систем та підходів, заснованих на даних, як що забезпечують підвищення лояльності та залучення споживачів. Наведено приклад практичної реалізації комунікаційної стратегії, що доводить ефективність комплексного підходу до управління конкурентними перевагами на міжнародних ринках.