ЗАСАДИ РОЗВИТКУ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ - ОГРАЗАНСЬКИЙ, Владислав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена огляду деяких основних організаційно-економічних засад розвитку місцевих бюджетів в умовах реформування місцевого самоврядування.Визначено роль, основні принципи та функції місцевого самоврядування.Обґрунтовано, що успішність соціально-економічного розвитку об'єднаних територіальних громад (ОТГ) найбільшим чином залежить від економічного аспекту розвитку, основним чинником якого є фінансова складова, яка впливає на джерела формування місцевого бюджету, нарощення його дохідної частини та можливості пошуку збільшення фінансових ресурсівОглянуто низку нормативно-правових документів, якими регулюються питання бюджетної сфери в умовах воєнного стану.