КРЕДИТУВАННЯ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ В СУЧАСНИХ ЕКОНОМІЧНИХ УМОВАХ - ЛОПАТОВСЬКА, Оксана; МЕЛЬНИК, Альона (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Кредитування малого та середнього бізнесу в Україні є актуальною та вагомою темою, оскільки такі підприємства є основними гравцями економіки, забезпечують значний внесок у формування валового внутрішнього продукту країни та створюють робочі місця.Проте, малий та середній бізнес часто стикається з різного роду проблемами, зокрема відсутністю власних коштів для достатнього фінансування господарської діяльності. Зазвичай, головним джерелом залучення фінансових ресурсів для розвитку бізнесу в такому випадку є кредитування.Метою дослідження є визначення різних проблем та можливостей кредитування малого та середнього бізнесу. Варто зазначити, що уряд України звертає особливу увагу на підтримку малого та середнього бізнесу (далі – МСБ), що дозволяє сприяти розвитку цього сектору. Наприклад, встановлення спрощеної системи оподаткування, створення кредитних програм для малих та середніх підприємств, підтримка молодих підприємців, підвищення доступності кредитів для цього сектору.Зокрема, ми розглянемо сучасні проблеми та тенденції у цій сфері, проаналізуємо результати наукових і практичних досліджень, визначимо основні чинники, що впливають на доступність кредитів для малого та середнього підприємництва, розробимо заходи щодо покращення ситуації.