ОСОБЛИВОСТІ ПРОЦЕСУ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ КОМУНІКАТИВНОЇ СКЛАДОВОЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ - ДОРОФЄЄВ, Олександр; ДУБИНКА, Олег (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Завдяки розвитку технологій та швидкому цифровому прогресу у сучасному світі органи публічної влади мають можливість постійно покращувати якість надаваних послуг через застосування діджиталізації, як інструменту підвищення результативності комунікативної складової, у своїй діяльності. Дослідження особливостей процесу діджиталізації саме у сфері публічного управління та спроможність максимально використовувати її можливості є важливим кроком у покращенні якості публічних послуг та розвитку України як сучасної європейської держави.Можливість застосування інструментів діджиталізації на різних рівнях публічної комунікації з’явилася завдяки поєднанню технологічного розвитку з потребами суспільства. Виокремлено один з ключових аспектів цього процесу – впровадження електронних сервісів та онлайн-платформ для забезпечення доступності та зручності отримання послуг громадянами.За результатами дослідження виокремлено провідні технології цифровізації, які використовуються в публічному управлінні для надання публічних послуг. Окреслено проблемні питання та ризики процесу диджиталізації комунікативної складової в діяльності органів публічної влади.