СИНЕРГІЯ МАРКЕТИНГОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ ТА ОБЛІКОВО-ПОДАТКОВОГО АДМІНІСТРУВАННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ КОМПАНІЇ - БОБРОВНИК, Валентина; СКОРОБОГАТА, Лариса (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто синергію маркетингових інструментів та обліково-податкового адміністрування бізнес-процесів у контексті забезпечення фінансової стабільності компанії. Визначено ключові ризики відсутності інтеграції цих систем: непрозорість маркетингових витрат, дублювання та викривлення інформації, складність доведення економічної доцільності операцій і підвищені податкові ризики. Запропоновано концепцію їх інтеграції у контексті елементів «цілі – наміри – очікування», яка дозволяє формувати доказову базу для внутрішніх і зовнішніх стейкхолдерів, у тому числі контролюючих органів, та підвищувати прозорість маркетингових процесів і їх відображення в облікових та податкових форматах. Обґрунтовано, що така інтеграція сприятиме не лише зростанню продажів і рентабельності, а й підвищенню інвестиційної привабливості, вартості бізнесу та довгостроковій конкурентоспроможності підприємства.