ВПЛИВ ЦІНИ НА КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ - ТРУНІНА, Ірина; ЛАТИШЕВ, Костянтин; КУЩ, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено роль ціни як ключового чинника формування конкурентних переваг підприємства в умовах ринкової економіки. Проаналізовано місце цінової політики у системі конкурентних стратегій, визначено її вплив на конкурентоспроможність продукції та можливості адаптації до динамічного середовища. Розглянуто основні цінові стратегії підприємств, їхні переваги та ризики, а також послідовність етапів формування ціни. Окрему увагу приділено перспективам удосконалення цінової політики в умовах орієнтації на цінність для споживача.