КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ ТРАНСПОРТНОЇ ГАЛУЗІ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ТА ПОЛІТИКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - СПІЦИНА, Ангеліна; ГАЛИЦЬКИЙ, Богдан; ЛАВРИК, Галина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена сучасним аспектам управління конкурентоспроможністю підприємств транспортної галузі в умовах цифрової трансформації та політики Європейського Союзу. Узагальнено поняття, що характеризує конкурентоспроможність підприємства. Розглядається ієрархія факторів формування конкурентоспроможності підприємства.Встановлено, що посилення конкуренції на глобальному ринку перевезень, інтеграція України до європейської та світової транспортних систем потребують використання нових підходів до розвитку транспортної сфери та підвищення її конкурентоспроможностіОбґрунтовується необхідність створення на підприємствах ефективної системи управління конкурентоспроможністю на основі виробничо-фінансових, інтелектуальних та трудових можливостей в умовах цифрової трансформації.