МАРКЕТИНГ ПАРТНЕРСЬКИХ СТОСУНКІВ ЯК ІННОВАЦІЙНО-ПРИКЛАДНА КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОЇ КОМПАНІЇ - КУБАНОВ, Руслан; КОПЧУК, Іван; ЖОВКВА, Ольга; МАКАТЬОРА, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Статтю присвячено дослідженню концепції маркетингу партнерських відносин як інноваційно-прикладної стратегії розвитку архітектурно-будівельних компаній. Автори обґрунтовують актуальність даної концепції, зумовлену динамічними змінами в будівельній галузі, посиленням глобальної конкуренції, трансформацією споживчих переваг, а також розвитком цифрових технологій. У роботі детально проаналізовано ключові компоненти маркетингу партнерських відносин, серед яких спільне створення цінностей, ефективна комунікація, довгострокові зобов'язання та взаємна вигода. Автори підкреслюють, що спільне створення цінностей дозволяє компаніям активно залучати партнерів до розробки інноваційних рішень, що підвищує їх конкурентоспроможність. Ефективна комунікація, заснована на довірі та прозорості, є основою для успішної співпраці. Довгострокові зобов'язання знижують ризики, сприяють кращому плануванню та реалізації спільних проектів. Взаємна вигода мотивує учасників до подальшого розвитку партнерських відносин. Дослідження також висвітлює практичні аспекти впровадження маркетингу партнерських відносин в архітектурно-будівельних компаніях. Автори наголошують на необхідності системного підходу, який включає розробку спеціалізованих програм, використання сучасних цифрових технологій для вдосконалення взаємодії, а також формування партнерських екосистем. Такі ініціативи дозволяють компаніям не лише адаптуватися до змін, а й проактивно впливати на тенденції в галузі. Результати дослідження підтверджують, що маркетинг партнерських відносин є ключовим елементом забезпечення конкурентоспроможності та сталого розвитку архітектурно-будівельних компаній. Впровадження цієї концепції дозволяє підвищити якість послуг, посилити клієнтоорієнтованість та створити передумови для довгострокового лідерства на ринку. Автори наголошують, що в умовах глобальних викликів та трансформації галузі, маркетинг партнерських відносин стає стратегічним імперативом для успіху архітектурно-будівельних компаній.