ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ: ПРОБЛЕМИ ОЦІНКИ ТА НАЯВНИЙ СТАН - ДАШКО, М.; КРИЛОВ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті досліджено сутність і зміст  енергоефективності. Охарактеризовано визначення енергоефективності. Розглянуто існуючі проблеми та проаналізовано наявний стан енергоефективності. Наведено найенергоємніші галузі в Україні. Наведено енергоємність економік країн у 2018 році, кг нафтового еквіваленту/$ ВВП по паритету купівельної спроможності в цінах 2013 року. Зазначено цілі енергозбереження України за секторами до 2020 року порівняно з рівнем 2005-2009 років. Обгрунтовано причини виникнення перешкод у впровадженні енергоефективності.