ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ ФІНАНСОВИХ РОЗСЛІДУВАНЬУ ПРАВООХОРОННІЙ ДІЯЛЬНОСТІ: ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ПІДХІД - ВІВЧАР, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті досліджено понятійно-категоріальний апарат фінансових розслідувань та роль правоохоронних органів у процесі виявлення злочинної діяльності. Обґрунтовано інформаційно-аналітичне забезпечення фінансових розслідувань. Як результат наукових досліджень, ідентифіковано згідно класифікаційних ознак схеми легалізації (відмивання) злочинних засобів. На основі чого охарактеризовано трифазну модель легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, яка складається із трьох етапів (стадій): розміщення, розшарування, інтеграція.