ТРЕНДИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА МАЛОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - ТЕПЛЮК, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Стаття присвячена ідентифікації сучасних трендів інноваційного розвитку підприємств малого бізнесу та їх адаптивності до умов цифрової економіки. У статті викладені основні характеристики цифрової економіки та її вплив на інноваційний розвиток підприємств малого бізнесу.  Проаналізовано трансформаційні процеси від генерації ідеї, формування бізнес-ідеї до імплементації проривних інновацій у діяльність підприємств малого бізнесу. У статті розглянуто, в межах мережевої  цифровізації, відповідні технологічні тренди, а саме: діджитал ідея, розумні додатки та аналітика, розумні речі, цифрові близнюки, хмарні технології, розмовні платформи, занурений досвід, блокчейн, керовані моделі, пролонгований адаптивний ризик і довіра. Разом з тим, ідентифіковано драйвери інноваційного розвитку сучасного бізнесу на локальному і глобальному рівнях, такі як персонал і інноваційна культура, розуміння клієнтів, дослідження та розробки, бізнес-процеси та бізнес-модель.