УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ З УРАХУВАННЯМ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - ЧЕРЕП, О.; КОНЄВА, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Досліджено сучасні підходи та надано авторське визначення сутності поняття «управління персоналом». Розкрито основні напрямки діяльності в управлінні персоналом. Визначено головні аспекти в управлінні персоналом, надано їм характеристику. Зазначено властивості управління персоналом на основі комплексного вирішення проблем та їх відтворення. Виокремлено об’єкти, суб’єкти і предмети в управлінні персоналом підприємств. Визначено дієві методи управління персоналом, що дає змогу підвищити результати роботи як окремих працівників так і цілого підприємства загалом. Обґрунтовано взаємозв’язок між процесами управління персоналом і корпоративною соціальною відповідальністю. Доведено доцільність ведення соціально відповідального бізнесу, що обумовлено: покращенням репутації підприємства і бренда; зниженням ризиків та плинності кадрів; зростанням продуктивності праці; налагодженням партнерських відносин з державою, партнерами і співробітниками. Виділено пріоритетні напрямки корпоративної соціальної відповідальності, що є запорукою успішного та гармонійного розвитку суспільства, вирішення соціально-економічних та екологічних проблем.