ДОКУМЕНТУВАННЯ ОБЛІКУ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ГОТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ПРОМИСЛОВОМУ ПІДПРИЄМСТВІ - ПРИХОДЬКО, М.; БЄЛОЗЕРЦЕВ, В.; ХАРАКОЗ, Л. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Ведення бухгалтерського обліку готової продукції здійснюється на підставі правильної обробки та оформлення відповідних первинних документів. Технологічно бухгалтерський облік як процес розпочинається з виявлення, вимірювання і реєстрації фактів, дій і подій з метою отримання інформації про господарські операції. Таким чином, суцільне і безперервне спостереження за всіма господарськими операціями на підприємстві здійснюється за допомогою документування.В статті розкривається сутність та значення бухгалтерської документації з обліку виробництва готової продукції, а також синтетичний та аналітичний облік витрат на прикладі окремого підприємства, а саме Товариство з обмеженою відповідальністю «Токмацький ковальсько-штампувальний завод», що безпосередньо входять у вартість готової продукції.Практична цінність одержаних результатів дослідження полягає у можливості впровадження рекомендацій у діяльності промислових підприємств, що сприятиме підвищенню якості, оперативності обробки облікової інформації та прибутковості підприємства.