СВІТОВИЙ МАРКЕТИНГ: НОВІТНІ ТРЕНДИ ТА ЦИФРОВІ СТРАТЕГІЇ - СИСОЄВА, Інна; ЦІХАНОВСЬКА, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано сучасні тенденції світового маркетингу, зокрема впровадження цифрових технологій, що дозволяють підвищити ефективність взаємодії з клієнтами. Основна увага приділяється омніканальним стратегіям, які забезпечують безшовний клієнтський досвід через інтеграцію різних точок взаємодії, таких як онлайн-платформи, фізичні магазини та мобільні додатки.Показано, що використання CRM-систем, штучного інтелекту та автоматизованих маркетингових платформ дозволяє компаніям ефективніше прогнозувати потреби клієнтів, скорочувати час відповіді на запити та створювати персоналізовані пропозиції. У роботі наведено статистичні дані, які свідчать, що компанії, які інтегрували омніканальні підходи, спостерігають зростання лояльності клієнтів на 73% та підвищення прибутковості на 55%.Окремо розглянуто перспективи подальших досліджень, які полягають у використанні блокчейн-технологій, метавсесвітів та інших інновацій для розширення маркетингових можливостей. Практичне значення статті полягає у визначенні шляхів адаптації бізнесу до змінюваних умов глобального ринку, враховуючи технологічний прогрес та зростаючі очікування споживачів.