НАГРОМАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ФОРМ КАПІТАЛУ В НЕСТАБІЛЬНИХ УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - ДУЧИНСЬКА, Н. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Розвиток цифрових, інформаційно-комунікаційних та інших нових технологій спричиняє зміни в основних економічних процесах та явищах, що відображається також у накопиченні капіталу. З'являються нові тенденції, явища, які змінюють середовище, виробничий процес, засоби та предмети праці. Тобто робоча сила повинна відповідати новим вимогам, тобто навикам та звичкам агента соціальних відносин.У статті  охарактеризовано нагромадження сучасних форм капіталу: інтелектуального, людського, соціального, культурного. Виокремлено речові і не речові форми нагромадження капіталу, прояв екстенсивного та інтенсивного способів нагромадження капіталу. Виявлено проблеми і визначено основні напрями розвитку сучасних форм капіталу.Зазначено прояви впливу нової цифрової економіки на зміни самому капіталі та способах його нагромадженняАкцентовано увагу на необхідності державного регулювання взаємодії зазначених сучасних форм капіталу для розвитку і стабільності соціуму і примноження національного багатства.