СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ РОЗВИТКУ СВІТОВОГО РИНКУ ЕЛЕКТРОННОЇ ТОРГІВЛІ - САГЕР, Л.; СИГИДА, Л.; РЕШЕТНЯК, Я.; ШЕВЧЕНКО, К. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті здійснено аналіз світового ринку електронної торгівлі. Визначено обсяги продажу товарів онлайн в динаміці з 2014 р. Досліджено обсяги продажів на ринку електронної торгівлі за регіонами світу. Встановлено, що на глобальні показники продажів суттєво впливають Китай та США, які займають перші два місця серед країн світу за обсягом продажу товарів на ринку електронної комерції. Проаналізовано аналогічні показники для ринку електронної комерції в Європі. Визначено динаміку зростання онлайн-покупців у різних країнах Європи, а також способи оплати, які вони використовують найчастіше.