ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ГОСПОДАРСТВА ТА ЇЇ ІНСТИТУЦІОНАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - ХАРЧЕНКО, Ю. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті здійснено авторські дослідження особливостей впливу територіальної організації господарства та її інституціонального забезпечення, враховуючі сучасні виклики,  можливість створення нових і посилення існуючих методологічних суперечностей. Визначено просторову організацію господарства як  результат і прояв територіального поділу праці, досліджено територіальні процеси як явища диференціації інтеграції та концентрації господарюючих суб'єктів на різних таксономічних рівнях. Виокремлено форми територіальної організації господарств та їх таксономічний вияв. Зазначено, що  розміщення будь-якої сфери діяльності можна розглядати як секторальні складові економічних регіонів у межах однієї країни або цілого світу. Таким способом можна районувати й міжгалузеві комплекси.