ФІНАНСОВИЙ АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - РЗАЄВА, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Метою статті є дослідження поняття інвестиційної привабливості підприємства та узагальнення їх відповідно до сучасних потреб. Проведено дослідження існуючих напрямів та методик. Здійснено дослідження окремих теоретичних підходів до розуміння поняття «інвестиційної привабливості підприємств». Визначено напрями оцінки інвестиційної привабливості підприємств відповідно до потреб фінансового аналізу. Доведено, що інвестиційна привабливість підприємств є передумовою розвитку як окремих підприємств, так і галузей промисловості. Наголошено, що рівень інвестиційної привабливості є комплексною характеристикою діяльності підприємства в цілому. В статті розглянуто інвестиційну привабливість як комплексну характеристику. Представлено та досліджено теоретичні підходи до розуміння поняття інвестиційної привабливості підприємств. Окреслено напрями дослідження інвестиційної привабливості підприємств за сучасних умов функціонування економіки. Розглянуто та критично оцінено основні показники й критерії оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Окреслено переваги та недоліки окремих теоретичних підходів до розуміння поняття.Наголошено на доцільності здійснення фінансового аналізу за показниками фінансової звітності. Обґрунтовано необхідність використання аналізу характеристик фінансового стану для  оцінки інвестиційної привабливості. Наголошено на доцільності оцінки інвестиційної привабливості з позицій  оцінки результативності та ефективності діяльності підприємства.