ВАДИ І ПРОБЛЕМИ ІНСТИТУЦІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА У СФЕРІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНИМ РОЗВИТКОМ В УКРАЇНІ - СИТНИК, Є. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Показано зміни інституційного середовища регіонального розвитку в Україні за минуле десятиліття: створення правового поля і нових інститутів. Розглянуто зростання трансакційних витрат споживачів послуг державного управління. Показано, чому сучасна Україні досі продовжує залишатися в інституційній пастці, і чому ускладнюється перехід до ефективного інституційного середовища, сприятливого для інвестицій. Запропоновано удосконалення інституційної та регуляторної політики у сфері державного управління регіональним розвитком в Україні: стримування процесу створення нових інститутів, чітке розмежування їх функціоналу, підвищення власних доходів місцевих бюджетів, зменшення кількості діючих нормативно-правових актів.