РЕГІОНАЛЬНІ ДИСПРОПОРЦІЇ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В УКРАЇНІ - КРУПА, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Проаналізовано основні показники пенсійного забезпечення в Україні в контексті регіонального розвитку. Здійснено ранжування областей України за окремими показниками пенсійного забезпечення та виокремлено чотири групи регіонів. Виявлено окремі диспропорції у пенсійному забезпеченні індивідів окремих областей й обґрунтовано причини та наслідки їх існування. Визначено проблемні аспекти діючої пенсійної системи в Україні в контексті відмінностей в рівнях пенсійного забезпечення населення окремих регіонів.