СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ МОБІЛЬНОГО МАРКЕТИНГУ - ВОВЧАНСЬКА, О.; ІВАНОВА, Л. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Стаття присвячена дослідженню основних технології та тенденцій мобільного маркетингу, серед яких поширення чат-ботів; соціальна та мобільна комерція; таргетинг за місцем розташування; голосовий пошук; аналітика на основі штучного інтелекту. За результатами маркетингових досліджень стверджується, що майже 40% користувачів Інтернету у світі вважають за краще взаємодіяти з чат-ботами, а логічним розвитком тренду мобільної комерції стає комерція, яка дозволяє купляти товари/послуги безпосередньо в соціальних мережах. Визначено, що маркетологи використовують таргетинг, щоб охопити цільову аудиторію компанії на основі її поточного місцезнаходження для демонстрації оголошень в режимі реального часу. Маркетингові дослідження показали, що голосовий пошуковий маркетинг буде і надалі актуальним та затребуваним. Показано, що штучний інтелект для великих виробників став важливим засобом збереження та розширення клієнтської бази, а також дозволяє аналізувати поведінку споживачів та їх алгоритми пошуку, дані соціальних медіа та блогів, надає цільовій аудиторії рекомендації по товарах/послугах, комунікує зі споживачами, створює контент. Визначено, що автоматизація маркетингу підвищує ефективність пошуку, допомагає визначити успішність маркетингових кампаній, дозволяє швидко і прицільніше орієнтуватися на цільову аудиторію. Наголошується, що мобільні пристрої зараз є основним омніканальним маркетинговим засобом, а ефективне використання компаніями технологій мобільного маркетингу дозволяє їм швидко вносити корективи у маркетингову діяльність.