ВПРОВАДЖЕННЯ ДОКТРИН «ПРЕВАЛЮВАННЯ СУТНОСТІ НАД ФОРМОЮ» ТА «ДІЛОВОЇ МЕТИ» У ВІТЧИЗНЯНИХ ПРАВИЛАХ ТРАНСФЕРТНОГО ЦІНОУТВОРЕННЯ - КУРІЛОВ, Є. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті проаналізовано зміни, внесені до вітчизняного податкового законодавства щодо впровадження в нього таких взаємопов’язаних доктрин міжнародного податкового права, як «превалювання сутності над формою» та «ділова мета». Розглянуто суть вказаних доктрин, їх зв`язок із принципами та стандартами складання фінансової звітності, фінансовим та податковим обліком, а також їх ймовірний вплив на вітчизняні правила трансфертного ціноутворення. Проаналізована існуюча в Україні практика застосування вказаних доктрин у судових справах з податкових питань. Визначено проблемні моменти їх застосування для податкового контролю за дотриманням платниками податків правил трансфертного ціноутворення.