ОЦІНКА ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИХ ПЕРЕДУМОВ УПРАВЛІННЯ ОПЕРАЦІЙНИМ РИЗИКОМ У БАНКІВСЬКІЙ СИСТЕМІ УКРАЇНИ - ОЛІЙНИК, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Проаналізовано основні показники фінансової діяльності банків та функціонування платіжних систем у банківській системі України. Встановлено, що зі збільшенням обсягів транзакцій платіжних систем у банківській діяльності  зростає рівень операційного ризику. Проведено оцінку фінансових передумов управління операційним ризиком у банківській системі України. Визначено та обґрунтовано вплив фінансових та економічних передумов на ефективність управління операційним ризиком  банківських установ.