МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ТРАНСФОРМАЦІЇ ПОТЕНЦІАЛОФОРМУЮЧОГО ПРОСТОРУ РЕГІОНАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ ПІД ВПЛИВОМ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-ІННОВАЦІЙНИХ ДЕТЕРМІНАНТ - ХАНІН, С.; ДЕРГАЛЮК, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті досліджуються методологічні засади трансформації потенціалоформуючого простору регіональних економічних систем під впливом інтелектуально-інноваційних детермінант, що обумовлено потребою подальшого розвитку регіонів. Обґрунтовано, що в умовах трансформації потенціалоформуючого простору розвиток регіональних економічних систем супроводжується багатоваріантністю соціально-економічних процесів, що призводить до виникнення нових викликів, загроз та ризиків. Спираючись на синергійний підхід, обґрунтовано стратегічно-орієнтована модель впливу трансформації потенціалоформуючого простору на розвиток регіональних економічних систем під впливом інтелектуально-інноваційних детермінант. Виокремлено системоутворюючі властивості трансформації потенціалоформуючого простору на розвиток регіональних економічних систем під впливом інтелектуально-інноваційних детермінант.