ДОХОДИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ: ЕКОНОМІЧНА СУТНІСТЬ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ - КОЗАЧЕНКО, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті висвітлено погляди науковців щодо економічного змісту поняття «доходи». Досліджено підходи до виокремлення їх класифікаційних ознак. Здійснено аналіз наукової літератури щодо ототожнення дефініцій «прибуток», «доходи» та «виручка», який дав підстави переконатись, що погляди сучасних вчених-економістів поділяються на дві категорії: одні науковці, які ототожнюють дохід із виручкою від реалізації продукції, інші визнають дохід ширшою категорією та зазначають про його вплив на визначення результату діяльності суб’єкта господарювання і величину власного капіталу.