МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ АУДИТУ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ НА АВТОТРАНСПОРТНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - МІХЛЯЄВА, Д.; БЄЛОЗЕРЦЕВ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті розглянуті основні завдання аудиту основних засобів на автотранспортних підприємствах, а також основні процедури, які використовуються під час здійснення аудиту основних засобів. В роботі доведена важливість та необхідність проведення аудиторської перевірки обліку основних засобів саме на автотранспортних підприємствах, адже ефективність їх використання впливає на собівартість автотранспортних послуг і як наслідок на фінансові результати підприємств транспортної галузі України. Також у статті наведено тест внутрішнього контролю основних засобів на автотранспортному підприємстві, який має здійснюватися на підготовчому етапі аудиту основних засобів та надавати аудитору необхідну інформацію для розробки оптимальної програми аудиту, враховуючи особливості діяльності саме автотранспортного підприємства. Крім того у статті наведені зразки робочих документів аудитора при здійсненні перевірки основних засобів на автотранспортному підприємстві.