УПРАВЛІНСЬКЕ РІШЕННЯ ЯК ФОРМА РЕАЛІЗАЦІЇ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ ФУНКЦІЇ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ - ВАГАНОВА, Л.; ЮРИЧИНА, І.; КАРПАНАСЮК, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Стаття присвячена поглибленню теоретичних засад та розробці практичних рекомендацій щодо прийняття управлінських рішень. З цією метою розглянуто теоретичні основи та розкрито особливості управлінського рішення, та надано конкретні рекомендації до ефективності прийняття управлінського рішення .Досліджено сутність управлінського рішення за кількома аспектами. Охарактеризовано зміст організаційної функції держави як основної складової управлінського рішення.Запропоновано основні вимоги до прийняття управлінських рішень. Рекомендовано рішення формулювати чітко та лаконічно разом з конкретними завданнями, діями з реалізації рішення та слід вказувати: конкретні способи та засоби виконання дій; строки виконання, склад виконавців, що відповідають за їх реалізацію; порядок взаємодії виконавців; необхідні ресурси; форми контролю та обліку проміжних і кінцевих результатів; перелік та зміст документів, які відображають хід виконання рішення.