АСПЕКТИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ГОСПОДАРСТВА ТА ІНСТИТУЦІОНАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - ХАРЧЕНКО, Юлія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті досліджуються особливості впливу територіальної організації господарства та її інституціонального забезпечення, можливість створення нових і посилення існуючих методологічних суперечностей, враховуючі сучасні виклики. Вказано, пріоритетні напрями оптимізації інституціанального забезпечення територіальної організації господарства. Зазначено, що в сучасних умовах ключовими чинниками територіальної організації господарства в країнах-членах ЄС визнано інноваційну активність, капіталізацію людського потенціалу та ефективне управління. Авторкою вказані концептуальні засади оптимізації інституціонального забезпечення територіальної організації господарства в сучасних умовах