ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНВЕСТИЦІЙ В ІННОВАЦІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА - ТРУШ, І. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті ми розглянемо основні проблеми, з якими ми стикаємося при визначенні ефективності залучення інвестицій в інноваційну діяльність підприємства. Багато дослідників вже давно займаються розробкою більш досконалих механізмів оцінювання ефективності інвестиційної діяльності. До них належать методики імітаційного моделювання і багатокроковий підхід. У межах цього дослідження ми адаптуємо ці методики для процесу оцінювання економічної ефективності інноваційної діяльності з урахуванням виявлених особливостей.Запропоновано імітаційне моделювання, що дасть змогу прийняти рішення про ефективність залучення інвестицій в інноваційний проект.