МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ТА СПЕЦИФІКА УПРАВЛІННЯ СИСТЕМНИМ РОЗВИТКОМ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - СТАХІВ, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Розкрито актуальність проблеми розвитку теоретико-методичних засад дослідження управління системним розвитком закладів охорони здоров’я. Узагальнено наукові підходи до сутнісного трактування управління розвитком на мікрорівні. Виявлено специфіку та особливості управління системним розвитком підприємств сфери охорони здоров’я. Ідентифіковано систему принципів управління системним розвитком закладів охорони здоров’я та розкрито їх сутнісно-змістову характеристику. Визначено структурні елементи та побудовано алгоритм управління системним розвитком підприємства, які спеціалізуються на наданні послуг у сфері охорони здоров’я. Визначено змістову характеристику таких елементів, як економічні інтереси суб’єктів управління бізнесом (власників, інвесторів, засновників, керівників, персоналу, зовнішніх контрагентів, споживачів), принципи, функції, методи, стратегія і тактика, механізми та інструменти управління, об’єкти управління, заходи, що реалізуються, та їх результати.