ПРАВОВІ МЕХАНІЗМИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - ГРУШЕЦЬКИЙ, Богдан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті розглядаються правові механізми розвитку  вищої освіти в Україні. Розглянуто управління освітньою сферою України у правовому аспекті. Визначено основні законодавчі акти, якими керуються у сфері вищої освіти України на законодавчому та регіональному рівнях. Охарактеризовано основні взаємопов’язані тенденції сучасного правового регулювання системи вищої освіти. Встановлено основні тенденції розвитку вищої освіти в Україні.