ТРАНСФОРМАЦІЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ ТА ОЧІКУВАНІ НАПРЯМИ ЇЇ РОЗВИТКУ В ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД - ШЕВЧУК, Любов; ФЕДОРИШИНА, Лариса; ШЕВЧУК, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням організації туристичних потоків в умовах військового стану. Окреслено економічні втрати у сфері туризму внаслідок розв’язаної росією війни на території України. Доведено появу нових видів туризму в умовах війни. Проведено авторське дослідження того, як позначилися військові дії в Україні 2022 року на туристичній сфері. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення безпеки туристів при організації подорожей і окреслено можливі напрями активізації туризму в перспективі.