АНАЛІЗ ДИНАМІКИ ФОНДОВОГО РИНКУ - БУРТНЯК, Іван; РУСИН, Роман (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано застосування інформаційних технологій до аналізу фондового ринку, а саме до дослідження динаміки курсу української валюти, яка дозволить зробити висновок щодо ринку в цілому. Для ознайомлення та аналізу з фінансовими даними застосовано дослідницький аналіз даних. Це підхід до узагальнення, візуалізації та глибокого ознайомлення з важливими характеристиками набору даних. Під час аналізу та передбачення динаміки складних фінансових систем в даний час не можна обійтися без такого потужного інструменту, як мови програмування Python та нейромережних технологій. Нейронні мережі знаходять нові успішні застосування в практиці управління та прийняття рішень, у тому числі у фінансовій та торговельній сферах, тобто усюди, де потрібно знайти певну приховану закономірність та зробити прогноз інструментів фондового ринку, спрямованих на досягнення макроекономічної стабілізації та динамічного розвитку фінансового ринку.