ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ЗА КОНЦЕПЦІЯМИ INDUSTRY ТА MANAGEMENT 4.0 - КУДЛАЄНКО, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Фінансовий менеджмент підприємства є одною зі складових успіху сталого розвитку. Відстеження тенденцій розвитку фінансового менеджменту та запровадження змін в управлінні грошовими та інвестиційними потоками за допомогою сучасних управлінських та цифрових технологій є актуальними завданнями для отримання фінансових результатів у відповідності до стратегічних цілей розвитку підприємства. Питання відстеження тенденцій розвитку фінансового менеджменту є актуальним завданням не тільки для фінансистів і власників підприємств, а і для топ-менеджерів та інвесторів. Масштаб підприємства передбачає формування фінансових показників як ключових вимірювань результатів діяльності відповідно до стратегії розвитку підприємства. Сучасні стратегії передбачають розвиток інноваційності, сталого зростання, соціальної відповідальності. Концепції розвитку сучасних підприємств та їх управління свідчать про запровадження сучасних інформаційних технологій, штучного інтелекту, інструментів аналітики, прогнозування тощо. Визначені тенденції розвитку фінансового менеджменту та покрокове створення дорожньої карти дозволять визначити основні напрями фінансового контролю, запровадження змін, обґрунтований вибір варіантів оптимізації грошових та інвестиційних потоків.