ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНА СКЛАДОВА УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ТРАНСПАРЕНТНОСТІ ТА КОНВЕРГЕНТНОСТІ - ЛЕПЕЙКО, Тетяна; ВОЛІКОВ, Володимир; ГАСИМЗАДЕ, Малик (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
В сучасних умовах швидкі темпи технологічного розвитку та зміни вимог споживачів ставлять перед підприємствами вимогу постійної інноваційної діяльності. Зазначено, що інноваційно-інвестиційні процеси є складними, багатоетапними та важливими для досягнення успіху в умовах динамічних ринків. Визначено основі переваги та ризики, пов’язані з організацією інноваційно-інвестиційних процесів на підприємстві в умовах транспарентності та конвергентності. Визначено взаємозв’язок елементів інноваційно-інвестиційної підсистеми управління розвитком підприємства в сучасних умовах. Розглянуті перспективи демонструють важливість і наявний потенціал інноваційно-інвестиційних процесів на підприємствах України на основі транспарентної моделі поведінки у сучасному бізнес-середовищі, зокрема зважаючи на повоєнне відновлення економіки, які треба враховувати в умовах конвергенції як в регіональній, так і в міжнародній площині.