РОЗВИТОК РИНКУ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ В КОНТЕКСТІ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ВИКЛИКІВ ТА ОБМЕЖЕНЬ - ШАУЛЬСЬКА, Лариса; ТАРАСЕНКО, Лілія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано особливості розвитку ринку відновлюваної енергетики в контексті дії викликів та обмежень глобалізації. Розглянуто динаміку розвитку ринку відновлюваної енергетики в останні роки, проаналізовано ключові аспекти, що визначають поширення різних джерел енергії в національному та світовому масштабі. Проаналізовано ефективність генерації енергії з відновлюваних джерел у регіонах світу, а також чинники, що визначають позицію окремих країн у світовому рейтингу відновлюваної енергетики. Визначено залежність обсягів річної генерації електроенергії з відновлюваних джерел енергії залежно від приведеної вартості генерації енергії з відповідного типу. Доведено, що одним з визначальних чинників розвитку сфери відновлюваної енергетики залишається собівартість її виробництва поряд із іншими значимими змінними.