ПЕРСПЕКТИВИ РОЗШИРЕННЯ МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКИХ КОМПАНІЙ НА РИНКУ КАВИ ТА КАВОВОГО ОБЛАДНАННЯ - ХАЧАТРЯН, Валентина; СТРАТІЙЧУК, Вікторія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті досліджено сучасний стан світового ринку кавових машин та кави, який показав, що найбільше кавових машин імпортує США, частка яких у світовому імпорті складає 23 %. Важливе місце в імпорті даного товару посідають Німеччина, Франція, Великобританія, Австралія, Китай, частки імпорту яких складають від 6,8 до 2,13 %. Проаналізовано динаміку обсягів імпорту ТОП-10 імпортерів кавових машин в Україну в 2020-2022 рр. Досліджено географічну структуру імпорту кавових машин в Україну у 2022 році. Ідентифіковано умови імпорту кавового обладнання з Італії до країн найбільших імпортерів. Здійснено порівняння тарифів на імпорт кавового обладнання з Румунії до України та найбільших імпортних конкурентів, на основі чого запропоновано перспективні напрямки розвитку вітчизняного ринку кави та кавового обладнання.