KANBAN У МІЖНАРОДНОМУ БІЗНЕСІ - КОЛОМІЄЦЬ, Дмитро; КОЛОМІЄЦЬ, Євген (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У науковій статті розглядається використання методології Kanban в цілях підвищення продуктивності та удосконалення операційної діяльності міжнародних компаній, сприяння міжнародній командній роботі, зменшення тривалості виконання завдань та підтримки відкритих бізнес-процедур. Пропонується дослідження автором використання Kanban у сфері міжнародного бізнесу з особливим акцентом на здатність адаптуватися до світових ринкових тенденцій та розуміння регіональних бізнес-варіантів. Особлива увага приділяється можливостям Kanban, напрямлених на покращення управління ресурсами, підвищення передбачуваності процесів та пришвидшення прийняття раціональних рішень. У статті наведено приклади успішного впровадження Kanban багатонаціональними корпораціями у виробництві, логістиці, ІТ та сфері обслуговування клієнтів. В рамках дослідження проведено аналіз переваг та можливих труднощів у застосуванні системи. Пропозиції щодо поступового впровадження Kanban на багатонаціональних підприємствах, враховуючи унікальні аспекти світової бізнес-спільноти, подано у представлених рекомендаціях для забезпечення ефективності системи Kanban у бізнес-процесах міжнародних компаній.