РАДИКАЛІЗМ В УПРАВЛІННІ КАДРАМИ, ЯК ІНСТРУМЕНТАРІЙ ПОПЕРЕДЖЕННЯ КОНФЛІКТІВ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МИРУ НА ПЛАНЕТІ - АНДРУШКІВ, Богдан; КИРИЧ, Наталія; ПОГАЙДАК, Ольга; РАТИНСЬКИЙ, Вадим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті розглянуто окремі проблеми виникнення конфліктів що є результатом безвідповідальних висловлювань та непослідовної поведінки державних лідерів у сфері Міжнародного і політичного управління, розкрито організаційні засоби та механізми його удосконалення, забезпечення стабільності і миру в світі у повоєнний період. Приведено приклади непродуманих та безвідповідальних висловлювань в оцінках діяльності держав, при тому у різних формах та у різних сферах суспільної діяльності. Досліджено їх у процесах і методах управління, які обумовлені обставинами сучасних Міжнародних відносин та в умовах його трансформації до високоморальних цивілізованих Європейських стандартів. Розглянуто особливості впливу, та наслідки негативної поведінки на формування свідомості особи-управлінця з врахуванням дії об’єктивних чинників в специфічних умовах як воєнного часу, так і повоєнного розвитку держави. Підтверджено негативний вплив ігнорування високоморальними, гуманістичними, науковими принципами і традиціями, заснованими на віковічних засадах та демократичних засадах. Запропоновано вирішення цієї проблематики шляхом створення організаційних механізмів використання ІТ – технологій, штучного інтелекту (ШІ) ін., вивчення політичного середовища за сферами суспільної діяльності, рекомендовано засоби їх вирішення.