FINTECH-РІШЕННЯ У СФЕРІ МІЖНАРОДНИХ ФІНАНСІВ: МОЖЛИВОСТІ ТА РИЗИКИ ДЛЯ ГЛОБАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - СИДОРЧУК, Іванна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено роль FinTech-рішень у трансформації міжнародних фінансів та їх вплив на розвиток глобальної економіки. Проаналізовано основні напрями застосування фінансових технологій у сфері міжнародних розрахунків, платіжних систем, інвестиційної діяльності та управління фінансовими ризиками. Визначено ключові можливості, які FinTech створює для підвищення ефективності міжнародних фінансових операцій, фінансової інклюзії та інтеграції національних фінансових систем у світовий фінансовий простір. Окреслено основні ризики, пов’язані з кіберзагрозами, регуляторною фрагментацією та фінансовою стабільністю. Обґрунтовано необхідність удосконалення міжнародного регулювання FinTech-сектору з метою мінімізації негативних наслідків для глобальної економіки.