АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИРОБНИЧО-ЗБУТОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТА ПІДПРИЄМНИЦТВА - ПРОСКУРОВИЧ, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті розглянуто методичні підходи до аналізу виробничо-збутової діяльності суб’єкта підприємництва як єдиної інтегрованої системи. Автором визначено провідні напрямки аналізу, що дозволяють оцінити взаємозв’язок між обсягами виробництва та реалізації продукції. Проаналізовано динаміку виробленої та реалізованої продукції швейного підприємства, її структури за асортиментом. Особливу увагу приділено аналізу результатів виробничо-збутової діяльності суб’єкта господарювання за умов цифровізації, воєнного стану, дефіциту кадрів та нестачі енергоресурсів. Доведено, що аналіз результатів у таких умовах потребує нових підходів, оскільки класичні показники не враховують ризики зупинки виробництва через тривоги або перебої з енергопостачанням. На основі проведеного аналізу результатів виробничо-збутової діяльності швейного підприємства запропоновано заходи щодо їх покращення: застосування ковзного планування обсягів збутової діяльності, проведення аудиту енергетичної та логістичної автономії підприємства, диверсифікація каналів збуту та оптимізація асортиментної матриці за методом ABC-XYZ аналізу, цифрова інтеграцію з постачальниками для впровадження спільних систем моніторингу запасів для уникнення дефіциту сировини у критичні моменти.