СУТНІСТЬ, СКЛАДОВІ ТА ХАРАКТЕРНІ ОСОБЛИВОСТІ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ ПІДПРИЄМСТВА В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ - ЗАЯЦЬ, Павло; КОСАР, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті проаналізовано існуючі підходи вітчизняних науковців до визначення сутності маркетингових комунікацій підприємств в Інтернеті, подано їх авторське тлумачення, визначено основні цілі та завдання, переваги та недоліки використання. Встановлено, що маркетингові комунікації підприємств в Інтернеті поєднують у собі сучасні технології та аналітику, а також креатив, часто спрямовуються на формування персоналізованого досвіду користувачів, формування іміджу бренду. При їх розробленні підприємства повинні використовувати ті ж складові, що і для традиційних маркетингових комунікацій, забезпечуючи їх інтеграцію. Проте маркетингові комунікації підприємств в Інтернеті відрізняються технологіями реалізації та значно меншою вартістю. Вибір кожним підприємством певних інструментів та технологій ведення маркетингових комунікацій в Інтернеті має базуватися на ретельному аналізі внутрішніх та зовнішніх факторів його середовища, передусім враховувати специфіку пропонованих продуктів та цільових ринків, власні можливості та особливості маркетингових комунікацій конкурентів.