ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ ДИСКАУНТ-МЕРЕЖ: УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ, БІЗНЕС-ПРОЦЕСИ ТА КОМУНІКАЦІЙНІ ПЛАТФОРМИ - ДРУЖИНІНА, Вікторія; ЗАГОРЯНСЬКА, Олена; ДАВИДЮК, Людмила; КАЛЬГА, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено напрями цифрової трансформації дискаунт-мереж в умовах економічної турбулентності з акцентом на управління персоналом, бізнес-процеси та комунікаційні платформи. Методичною основою дослідження є інтегрований PEST–SWOT підхід, який дозволив систематизувати зовнішні чинники впливу та внутрішні управлінські передумови розвитку дискаунт-формату на прикладі ТОВ «АТБ-Маркет». Запропоновано підхід до оцінювання цифрової зрілості дискаунт-мережі за трьома напрямами: управління персоналом, інтегрованість бізнес-процесів і розвиток комунікаційних платформ. Встановлено, що ТОВ «АТБ-Маркет» перебуває на перехідному (фрагментарно-інтегрованому) рівні цифрової зрілості, де найбільш розвиненими є операційні бізнес-процеси, а управління персоналом і комунікаційна інфраструктура потребують подальшої системної інтеграції. Обґрунтовано практичні пріоритети цифрової трансформації, зокрема формування крос-функціональних digital-команд, реінжиніринг бізнес-процесів і впровадження єдиної омніканальної платформи взаємодії, що забезпечує підвищення операційної ефективності та стійкості дискаунт-мережі.