ПРОЄКТУВАННЯ МЕХАНІЗМУ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - ТУЛЬЧИНСЬКА, Світлана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті обґрунтовано теоретико-методологічні засади проєктування механізму розвитку економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах. Систематизовано принципи побудови механізму за трьома рівнями: загальними, специфічними та ситуаційними. Визначено структуру економічного потенціалу, що включає виробничу, фінансову, кадрову, інноваційну та маркетингову складові. Розроблено концептуальну модель поетапного проєктування механізму розвитку. Сформульовано практичні рекомендації щодо впровадження механізму з урахуванням сучасних викликів: воєнних ризиків, цифрової трансформації та глобальної нестабільності. Результати мають практичне значення для забезпечення стратегічної стійкості підприємств.