ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ ЯК СИСТЕМОУТВОРЮЮЧОГО ФАКТОРУ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ЗМІНАМИ В ОРГАНІЗАЦІЇ В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - МИРОШНИЧЕНКО, Ганна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті обгрунтовано роль ризик-менеджменту як системоутворюючого фактору підвищення ефективності управління змінами в організації. Доведено, що інтеграція ризик-орієнтованого підходу в процкс планування, реалізації та контролю трансформацій забезпечує зниження невизначеності, підвищення адаптивності та конкурентоспроможності підприємства. Запропоновано економіко-математичну модель скоригованої ефективності змін, що враховує інтегральний рівень ризику, індекс зрілості ризик-менеджменту, ресурсне забезпечення та організаційну адаптивність. Практичне значення результатів полягає у можливості формалізованого оцінювання впливу ризиків на результативність трансформаційних процесів