ВПЛИВ СТРАТЕГІЧНОГО SEO НА ЦИФРОВУ ВИДИМІСТЬ МІЖНАРОДНИХ ІТ-КОМПАНІЙ У СИСТЕМІ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ - ВОЛІКОВ , Володимир; ШУМІЛКІНА, Катерина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті уточнено визначення SEO в контексті міжнародних IT-компаній – це комплексна динамічна бізнес-стратегія формування авторитету та споживання, що базується на системі з трьох векторів (мультирегіональність, мультимовностість, нішева конкурентоспроможність) та передбачає: семантичне структурування інформації, управління когнітивним станом користувачів в цифрових каналах та алгоритмічний процес вилучення релевантної інформації. Зазначено, що у 2026 році SEO-стратегії міжнародних ІТ-компаній виходять за межі традиційної технічної оптимізації і формуються у межах парадигми управління цифровим авторитетом та інтелектуальним капіталом. Встановлено, що зміна механізмів ранжування та впровадження генеративних систем пошуку вимагає від ІТ-компаній високого рівня технічної компетентності та створення унікальних експертних активів. Доведено, що SEO є дієвим стратегічним інструментом забезпечення цифрової видимості у тривалому часовому вимірі. Виявлено, що в IT-сфері В2В-сектору SEO має стратегічну перевагу над платними каналами залучення трафіку. Визначено, що у довгостроковій перспективі інвестиції у SEO-орієнтовані маркетингові стратегії забезпечують вищу фінансову стабільність та рентабельність (ROI) порівняно з іншими каналами просування. Додатково обґрунтовано системний взаємозв’язок між технічними параметрами SEO та ергономікою UX/UI-дизайну як чинника конверсії. Перспективи подальших наукових розвідок пов’язані з міждисциплінарним аналізом взаємодії SEO, штучного інтелекту та архітектури корпоративних IT-порталів.