МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ДОСЛІДЖЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КООПЕРАТИВІВ В УМОВАХ РИНКОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ - ГРИГОРУК , Павло (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено методологічні підходи до вивчення підприємницької діяльності кооперативів в умовах ринкової трансформації. Систематизовано шість основних методологічних підходів — інституційний, ресурсний, поведінковий, системний, підприємницький та стейкхолдерський, визначено їх аналітичні можливості та обмеження. Обґрунтовано доцільність застосування інтегрованого методологічного підходу, що поєднує елементи різних аналітичних традицій. Розроблено концептуальну модель методологічного забезпечення дослідження підприємницької діяльності кооперативів, побудовану на трирівневій структурі аналізу. Результати мають практичне значення для формування аналітичного інструментарію оцінювання кооперативного підприємництва.