ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ GOOD GOVERNANCE В ПРАКТИКУ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ: СИНЕРГІЯ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ ТА АКАДЕМІЧНИХ ЦІННОСТЕЙ - ДАНІЛКОВА, Анастасія; ШЕЛЕСТ, Євгенія; МАНТУР-ЧУБАТА, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті здійснено системне дослідження концепції Good Governance та її імплементації в українську практику публічного управління. Розкрито методологію восьми стовпів UN ESCAP [1] як універсальний еталон врядування, деталізовано 12 принципів доброго демократичного врядування Ради Європи [2], проаналізовано оновлений фреймворк SIGMA 2023 [3] та рекомендації ОЕСР з публічної доброчесності [4]. На основі методики Worldwide Governance Indicators (WGI 2.0) [5] оцінено інституційну стійкість України та визначено ключові проблеми, зокрема стагнацію Індексу сприйняття корупції [6]. Особливу увагу приділено плану Ukraine Facility 2024–2027 [7], який поєднує фінансову підтримку ЄС із прогресом у реалізації реформ. Доведено, що синергія міжнародних стандартів та академічної доброчесності [8; 9] формує основу для сталого розвитку та євроінтеграції України.