КЛЮЧОВІ ПРІОРИТЕТИ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНИ - ВЛАСЕНКО , Іван; МОРОЗОВА , Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
В статті розглянуто основні тенденції в зовнішньоекономічній діяльності України. Проаналізовано динаміку експорту та імпорту товарів за 2020-2024 роки. Зазначено, що однією з проблем українського експорту є те, що значна частка в його структурі представлена сировиною та напівфабрикатами, тобто продукцією з низькою доданою вартістю, що свідчить про необхідність поглиблення переробки і підвищення технологічності української продукції задля посилення конкурентоспроможності на міжнародних ринках. Визначено основні бар’єри для експорту українських товарів.